torstai 3. elokuuta 2017

Kuukausikatsaus; heinäkuu 2017

Taas yksi kuukausi on vierähtänyt ja on aika kirtjoittaa kuukausikatsaus ja ottaa hieman selvää, missä tilanteessa sitä mennään! Muutto ensimmäiseen omaan (vuokrattuun) kotiin on hieman sekoittanut pakkaa ja kuukausikatsaus tulee myöhemmin kuin normaalisti. Lisäksi aikaa ei tällä hetkellä ole ylimäärin, joten en kovin tarkkaan talouttani pysty nyt analysoimaan, mutta kaikki avainluvut lasken tietenkin. Pidän kirjaa rahaliikenteestäni ja kirjoittelen ne kerran kuukaudessa myös tänne blogin puolelle. Samalla itsekin perehtyy tarkemmin siihen, mihin kaikkeen sitä rahaa saakaan laitettua. Tuloista huomioin vain nettotulot. Kuukausittain lasken myös koko varallisuuteni, jotta sen paisumista on helpompi seurata :)Nettotulot: 1 274,02€
Menot: 287,14€
Säästöön/sijoittamiseen: 986,88€
Tuloista säästöön jäi: 77,5%
Passiiviset tulot* kattoivat menoista: 14,4%

* = passiiviset tulot tässä kuussa muodostuivat osingoista ja pankkitilin korosta. Huom! Passiivisia tuloja laskiessa käytän kotimaisista osingoista nettosummaa ja ulkomaisista osingoista summaa, josta on vähennetty lähdevero, muttei vielä Suomeen maksettavaa pääomaveroa! Tulot: 1 274,02€

Ansiotulot: 449,51€
Osingot: 40,42€
Myyntivoitto: 0,00€
Lisätulot: 784,09€

Lisätulot koostuvat mm. pullojen palautuksista, uhkapelaamisen tuloista, sekä saaduista lahjoista.

Ansiotuloja tuli heinäkuussa erityisen vähän, sillä mulla oli kesäkuussa vain muutama hassu työvuoro. Onneksi nyt on ollut koko kuukausi töitä ja elokuussa ansiotulot tulevat olemaan lähes kolminkertaiset. Osinkoja tuli hyvin, Coca-colalta, Realty icomelta ja Ocean yieldiltä.

Menot 287,14€

Ruoka 5,25€
 - Herkut 2,90€
 - Normaali 2,35€
Liikkuminen 2€
 - Bussi 2€
Terveys 1,60€
 - Urheilu 1,60€
Vapaa-aika 10,15€
 - Uhkapelit 10,15€
Sijoittaminen 18,14
 - Kurssivaihtelut 3,14€
 - Välityspalkkiot 15€
Ruokatili 250€

Nyt on muutto takana ja lähes kaikki tavarat paikoillaan. Menot tulevat muuttumaan todella tulevina kuukausina, ja jo tässä kuussa meni ruokatilille 250€ Ikeareissua varten :) Nyt on rahaa mennyt enemmänkin, mutta suurin osa tarpeellisista hankinnoista on jo tehty. Meillä on avokkini kanssa yhteinen pankkitili, jonne siirrämme tuet ja saman summan rahaa kuukausittain. Siltä tililtä makasamme vuokrat, sähköt ja kaikki yhteiset hankinnat. Tämä helpottaa huomattavasti jokapäiväistä elämää, kun ei tarvitse aina miettiä, että kummankohan vuoro on maksaa. Tilille siirretyt rahat merkkaan kuukausittain vain ruoktilinä, enkä siinä sitten tarkemmin erittele sen tilin menoja. Parin kuukauden päästä, kun ruokatilin kuukausittaiset menot ovat selvillä, voisin tehdä ruokatilin menoista jonkinnäköisen katsauksen. Ruokatiliä lukuunottamatta rahaa ei paljon tässä kuussa kulunukkaan :)

Sijoitusten muutokset

Heinäkuussa ostin AT&T hieman ennen osinkojen irtoamista, ja näin ollen nyt elokuun alussa osingot kilahtelevat tilille :) Ostos oli normaalin kokoinen, 40kpl kurssilla 37,88$. Lisäksi sijoitin ASP-tilille tämän kvartaalin maksimimäärän, eli 3 000€. Nyt on ASP:lla 9 000€ ja vielä yksi täysikvartaali edessä ja tämän jälkeen aion siirtää ASP:lle minimimäärän tai ainakin selvästi vähemmän kuin tämän maksimimäärän. Tällä tavalla saan parhaat hyödyt korosta ja muutenkin mulla alkaa olemaan ASP:lla maksimimäärä lainaan nähden. Eli ihan hyvältä kuulostaa :) Nyt elokuussa olisi suunnitelmissa ostaa hieman  OHI:a, kun kurssi on nyt alhaalla ja halvalla sais hyvää osingonmaksajaa :)

Nettovarallisuus (suluissa muutos viimekuuhun verrattuna)

Likvidit varat = käteinen, säästötili ja käyttötilit
Sijoitettu raha = Asp, Nordnetin osakkeet, Nordean rahasto ja S-osuudet

Likvidit varat: 20.752,96€ (-3.406,37€)
Sijoitettu raha: 31.717,64€ (+4.442,70€)
Velat -0€ (-0€)
Kiinteistöt +0€ (+0€)
Yhteensä 52.470,60€ (+1.036,33€) 

4 kommenttia:

 1. Nyt pääsi vielä halvalla kun ruoka oli "ilmaista." :) Aiotko tulevaisuudessa jatkaa uhkapelaamista vai laittaa nekin roposet sijoituksiin? Tuntuisi yhtäkkiseltään että pitkässä juoksussa ne tuottaisivat sijoitettuna paremmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeps, nyt elokuussa alkaa kulut kasvamaan varsinkin ruuan osalta :) Olen miettinyt tuota uhkapelaamista, ja ainakin alkuun jatkan yhden rivin eurojaskaa Per viikko-taktiikkaa. Tiedän, että turhaa jossittelua, mutta aina mielessä että jos kuitenkin sieltä päälle 50milj. napsahtais. Sais tälleen köyhänä opiskelijana leivän päälle jotain muutakin kuin huulta ;D Ja mun mielestä se on ihan ok sijoittaa 2€ viikossa uhkapeliin, ei välttämättä saisi edes kahvia ja tällä sijoituksella voi periaatteessa kuitenkin saada sellaisen summan, joka ei sijoittamisellakaan olisi normi jantterilla saavutettavissa :)

   Poista
 2. Miksi saat elatusrahaa kun olet jo yli 18v?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Asuin äidilläni ja vanhempani olivat sopineet, että isäni maksaa mulle hieman taskurahaa, sillä ei muuten elämisestäni maksa mitään. Jos ei maksaisi mitään niin olisi periaatteessa sama kuin se, että heittäisi ulos pois kotoa :D saa nähdä, miten vanhempani nyt auttavat taloudellisesti, vai auttavatko ollenkaan kun omillaan asun. Äidin tulojen takia en saa täyttä opintorahaa ja nyt kun en asu kotona, säästyy häneltä myös rahaa. Daa nähää tuleeko jonkinlaista avustusta vielä :D

   Poista