tiistai 8. elokuuta 2017

Pikainen salkun avaus & 15k€ salkku saavutettu!


Jes!! Vihdoinkin osakesalkkuni saavutti tuon 15 000€:n virstanpylvään :) Tätä päivää on odotettu ja taas on yksi virstanpylväs takana. Seuraavaksi tavoitteena onkin sitten 25k€. Sehän on jo neljäsosa sadastatuhannesta, ja eikös se niin ole että ekat 100k on se hankalin ja sitten helpottuu ;D. Nordnetissä se taitaa olla niin, että ekat 200k on hankalimmat, sillä sen jälkeen pääsee private banking-jäseneksi, minkä jälkeen kaupankäyntikulut tippuvat huomattavasti. Ihan realistinen tavoite voisi olla 200k€:n salkku ennen 30-vuotis synttäreitä. Pitää hieman laskeskella ja kirjoitella pidemmänaikavälin tavoitteista ja sijoitusstrategiasta tässä lähiaikoina.

Mutta sitten itse asiaan. Salkkuni osakkeet on ostettu kolmen eri maan pörsseistä; Suomen, USA:n, ja Norjan pörsseistä. Pohjoismaisissa pörsseissä on 47,2% ja USA:n pörssissä on 52,6%. Ei kovin hyvä maantieteellinen hajautus, pakko myöntää ;D. No huonompikin tilanne voisi olla. Tavoitteena kuitenkin on rakentaa hyvä osinkosalkku ja parhaimmat osinkokoneet löytyvät juuri USA:sta. Verotus rapakon takaa tulevista osingoista onnistuu helposti ja lähdevero on käytännössä aina oikean suuruinen (15%). Itse pidän myös siitä, kun yhtiöt maksavat osingot kvartaaleittain, jotkut jopa kuukausittain. Tämä on mielestäni todella hyvä, eihän palkkatyöstäkään olisi kiva saada koko vuoden palkkaa kerran vuodessa.
Tältä omistukseni tällä hetkellä näyttävät :) Miinuksella vielä ollaan, mutta toivottavasti vielä noustaan. Jos osingot laskettaisiin tähän mukaan olisin kyllä plussalla, mutta eipä minua ainakaan haittaa, vaikka salkun tuotto näyttää miinusta. Sijoitushorisonttini on monien vuosikymmenien päässä, ja siinä ajassa voi tapahtua vaikka mitä. Dollarin heikentyminen alkuvuodesta on syönyt merkittävästi salkun tulosta. Lisäksi jotenkin onnistuin ostamaan Targettia ja Realty incomea juuri ennen kurrsin pudotusta :D No onneksi niistä pohjalukemista on jo palailtu ja Realty Incomea onnistuinkin sieltä pohjamudista lisäilemään.

Suurin sijoitusmokani oli sijoitusurallani on ollut se, kun ostin oravaa sijoitusurani alussa. Onneksi heitin Oravat helvettiin salkustani heti kun he pienensivät osinkoa ;D  No en Oravasta onneksi jäänyt tappiolle enemmän kuin 100€. Tämän olisi välttänyt jos olisin tehnyt sitä kuuluisaa yhtiöanalyysia ja tutkinut asioita. No parhaiten sitä oppii kantapään kautta ja voipahan tuon 100€ vähentää verotuksessa osingoista ja rahaston myyntivoitosta. Muita myyntejä en ole osakesalkustani tehnyt. Strategianani on ostaa ja unohtaa, kasvattaa osinkoja ja välttää myyntejä, paitsi jos yhtiö osoittautuu samanlaiseksi kuin Orava. Toivottavasti en myyntejä enää joudu tekemään.

Jos löytyy jotain kysymyksiä omistuksistani, kysykää rohkeasti vain. En ole ostojen yhteydessä tehnyt sen kummempaa analyysia, lukuja tullut vain tarkasteltua. Tulevassa strategiassani tulen lisäämään yhtiöiden analyysiä ennen ostoa. Kirjoittelen pian pidemmän ajan tavoitteistani ja strategiastani, jolla ne meinaan saavuttaa. :)

4 kommenttia:

 1. Mielenkiintoinen blogi. Hankkiutuisin eroon riskisistä osakkeista kuten Tokmanni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! :) Onhan se kyllä aika riskinen lappu, saa nähdä millaisia säitä on luvassa ja kuinka kauan viitsin Tokmannia salkussaavielä pitää :D

   Poista
 2. Onnea rajapyykin ylittämisestä! :) pitkällä tähtäimellä ajoitus ei ole tärkeää, jos buffettilaiseen tyyliin ostaa&omistaa vain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitosta! Jep tavoite on vain ostaa & omistaa ja tällöin ajoitus ei ole ihan niiiin tärkeetä, onneksi :)

   Poista