torstai 31. elokuuta 2017

Kuukausikatsaus; elokuu 2017Taas yksi kuukausi on vierähtänyt ja on aika kirtjoittaa kuukausikatsaus ja ottaa hieman selvää, missä tilanteessa sitä mennään! Muutto ensimmäiseen vuokrakämpään on tehty, ja muutettu takaisin porukoillekkin jo :D. Tuli tyttöystävän kanssa liian paljon hankaluuksia ja päädyimmekin olemaan vain kavereita. Näin on varmasti molemmille helpompi. Hän piti vuokra-asunnon ja minä siis palasin vanhemmilleni asustelemaan. No tulipahan yksi kuukausia tälläistä "oikeaa" elämää koettua :) Seuraavaksi muutan aikaisintaan vuoden päästä, jos opinnot vievät toiseen kaupunkiin.
 Pidän kirjaa rahaliikenteestäni ja kirjoittelen ne kerran kuukaudessa myös tänne blogin puolelle. Samalla itsekin perehtyy tarkemmin siihen, mihin kaikkeen sitä rahaa saakaan laitettua. Tuloista huomioin vain nettotulot. Kuukausittain lasken myös koko varallisuuteni, jotta sen paisumista on helpompi seurata :)Nettotulot: 2 629,37€
Menot: 369,56€
Säästöön/sijoittamiseen: 2 259,81€
Tuloista säästöön jäi: 85,9%
Passiiviset tulot* kattoivat menoista: 5,9%

* = passiiviset tulot tässä kuussa muodostuivat osingoista ja pankkitilin korosta. Huom! Passiivisia tuloja laskiessa käytän kotimaisista osingoista nettosummaa ja ulkomaisista osingoista summaa, josta on vähennetty lähdevero, muttei vielä Suomeen maksettavaa pääomaveroa! 

Tulot: 2 629,37€

Ansiotulot: 1 443,82€
Osingot: 21,63€
Myyntivoitto: 0,00€
Lisätulot: 1 163,92€

Lisätulot koostuvat mm. pullojen palautuksista, uhkapelaamisen tuloista, sekä saaduista lahjoista.

Tulot olivat elokuussa erityisen suuret. Töitä tuli heinäkuussa lomaillessa tehtyä erittäin paljon, mikä palkittiin sitten näin elokuussa. Osinkoja tuli Realty incomelta ja AT&T:ltä. Lisätuloja tuli pääosin lahjojen muodossa. Moni maksoi pientä avustusta muuttoon liittyen. Saa nähdä haluavatko rahansa takaisin nyt kun tuli muutto takaisin kotiin :D

Menot 369,56€

Liikkuminen 33€
 - Bussi 33€
Sijoittaminen 16,56€
 - Kurssivaihtelut 1,56€
 - Välityspalkkiot 15€
Koulujutut 70€
Ruokatili 250€

Menot olivat normaalia suuremmat tässä kuussa. Menot sain kuitenkin pidettyä kurissa, huomioiden, että tässä kuussa oli muutto ja monia hankintoja tuli tehtyä. Jätin kaikki ostamamme tavarat vuokrakämppään exälleni. Ostimme kaikki puoliksi, ja saan tässä jossai lähitulevaisuudessa oman osuuteni takaisin. Tavaroita tuli ostettua noin 500€:lla, ei sen suuremmalla summalla, kämpässä oli sohva, sänky ja muut tälläiset "perustarpeet" valmiina. Bussikortti piti nyt kuun lopulla ostaa, kun muutto kotiin varmistui. Koulumatka on noin 10km ja bussit kulkevat onneksi ihan kivasti. Ei tuo 33€/kk ole paha, kun kuitenkin bussilla saa ajella niin paljon kuin haluaa. Välityspalkkio meni Pohjois-Amerikan pörssin ostostani. Koulujutut sisältävät ylioppilaskirjoituksen maksut. On se ylioppilaaksi pääseminen kallista! :D No se on sijoittamista itseensä ja omaan osaamiseen. Tänään oli juuri lääkiksen infotilaisuus, ja se kyllä antoi motivaatiopiikin omalle opiskelulle. Fysiikan kirjoitukset ovat 18.9 ja niihin pitää nyt panostaa täysillä. Siksi ei ehdi blogiakaan nyt kovin aktiivisesti päivittelemään.

Sijoitusten muutokset

Elokuussa sijoituksissa ei tapahtunut muutoksia, yhtä ostoa lukuunottamatta. Ostin OHI:a 50kpl kurssiin 30,87$. Kurssi on nytten noussut jo dollarin, kurssi oli ostohetekllä mielestäni hyvällä ostotasolla. Nyt syyskuusta lähtien olisi tarkoitus aloittaa kk-säästäminen Nordnetissä rahastoihin ja ETF:iin. Supereita olisi tarkoitus ostaa jokaista 25€:lla ja EUNL:ää ja IS3N:ää noin 130€:lla, jaolla 80/20 tarkoittaen 2kpl kumpaakin kuukausittain. Tällä olisi tarkoitus hieman kokeilla tälläistä passiivisempaa sijoijtustyyliä. Uskon, että toimii ja näin saa mukavan varakassan, jos osakevalinnat epäonnistuvat :D.

Nettovarallisuus (suluissa muutos viimekuuhun verrattuna)

Likvidit varat = käteinen, säästötili ja käyttötilit
Sijoitettu raha = Asp, Nordnetin osakkeet, Nordean rahasto ja S-osuudet

Likvidit varat: 21.722,52€ (+969,56€)
Sijoitettu raha: 33.014,85€ (+1.297,21€)
Velat: -0€ (-0€)
Kiinteistöt: +0€ (+0€)
Yhteensä 54.737,37€ (+2.266,77€)

4 kommenttia:

 1. Raffi juttu mimmin kanssa, ei voi mitään. Taloudellisesti kuitenkin näyttäisi pyyhkivän hyvin joten ei muuta kuin onnea matkaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, asiat nyt vaan menivät näin, ei kai siinä kannata sitä sen enempää surra. Elokuu oli taloudellisesti hyvä, toivottavasti näitä tulee paljon lisää! Kiitos ja samoin!

   Poista
 2. Harmi juttu bänksit, mutta yleensähän sen yhteensopivuuden huomaa kunnolla vasta kun jakaa arjen yhteisessä asunnossa. Mutta huima säästöprosentti, onnittelut siitä! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Ja no joo olihan tuo ero harmillinen juttu, mutta mielestäni sitä on turha alkaa suremaan sen kummemmin. Elämä jatkuu ja näin nuorena voi olla parempikin, ettei ole täysin sitoutunut kehenkään ;D

   Poista