tiistai 15. elokuuta 2017

Pidemmän ajan tavoitteeni

Päätavoitteeni on taloudellinen riippumattomuus osinkojen ja vuokratulojen avulla. Pyrin tilanteeseen, jossa passiiviset tulot kattavat menoni. Vasta kuun alusta muutin omaan kämppään ja on yhä hyvin hankala arvioida kuukausittaisia menojani. Tosin en miellä sitä oikein taloudelliseseksi riippumattomuudeksi, jos passiivisilla tuloilla pärjää juuri ja juuri. Mitä jos tuleekin yllättävä pakollinen ostos, esim. pyykinpesukone menee rikki? Siksi taloudellinen riippumattomuus, jota itse tavoittelen vaatii mielestäni huomattavasti suuremmat passiiviset tulot kuin normi menot. Uskoisin, että mukavaa elämänlaatua voisi pitää yllä noin 3 500€ (bruttona) kuukausittaisilla passiivisilla tuloilla. Se voisi ollakkin hyvä tavoite, ainakin näin alkuun. Katsotaan, jos rahkeet riittää suurempaankin. No tällä on hyvä aloittaa ;)


Vuositasolla 3 500€/kk tarkoittaa 42 000€/vuosi. Saa nähdä päästäänkö tähän, koskaa, mutta parempi pitää tavoitteet korkealla. Tämän tila olisi tarkoitus saavuttaa 55 vuoden iässä. Tähän on vielä aikaa 36 vuotta. Laskeskelin, että tänä vuonna saan passiivisia tuloja vähintään 400€,ehkä enemmänkin. Jotta 400€:sta vuodessa saataisiin 42 000€:a vuodessa 36 vuoden aikana, passiivisten tulojen tulisi kasvaa vuosittain 13,8%. Alussa tavoite varmasti tulee täyttymään, mutta saa nähdä miten käy pidemmällä aikavälillä. 13,8% ei kyllä kuulosta täysin mahdottomalta. On se korkoa korolle-efekti ihmeellinen.

Jos kaikki passiiviset tulot tulisivat osingoista, tarvitsisi osakkeissa olla kiinni 1 050 000€ pääomaa oletuksella, että osinkoja tulee 4%. Tulipas iso summa! :D Kaikkia passiivisia tuloja en kuitenkaan ole ajatellut osingoista saada, vaan ainakin yksi toinen tulonlähde olisi vuokra-asunnot. Vuokra-asunnoista on kyllä enemmän vaivaa, mutta asiahan on niin, ettei kaikkia munia kannata pitää samassa korissa. Myöskin esimerkiksi vertaislainoja olen pohtinut, mutta niihin pitää vielä perehtyä enemmän. Kommentteihin voi heittää vinkkejä, mistä teidän muiden passiiviset tulot tulevat, jos siellä olisi jotain mikä ei olisi käynyt edes mielessäni vielä :)

Pian alkaa abivuosi lukiossa ja kirjoitukset lähenevät kovaa vauhtia. Kirjoituksiin pitää panostaa oikein kunnolla, nimittäin mulla on tavoitteena päästä lääkikseen. On hyvin todennäköistä, että ensimäisellä hakukerralla en sinne pääse, mutta täytyy pitää peukut pystyssä. Lääkärinä taloudellisen riippumattomuuden saavuttaminen voisi todennäköisesti olla helpompaa kuin monessa muussa ammatissa.

Päivitetystä strategiastani kohti taloudellista riippumattomuutta kirjoittelen tässä seuraavaksi, saa nähdä mitä kaikkea siihen keksii :D Hyvät kesän rippeet kaikille! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti