sunnuntai 14. toukokuuta 2017

Tästä se lähtee!

Heipä hei! Tästä lähtee oman talouden tietojen päivittäminen myös blogin puolelle. :) Olen 18-vuotias lukion 2. vuotta opiskeleva sijoittaja. Kouluaineiden ohella opiskelen myös sijoittamista ja sen salaisuuksia. 

Arvo-osuustilin Nordnettiin avasin heti 18. syntymäpäivästäni seuraavana päivänä. Sijoittamisesta olin alkanut kiinnostumaan jo rippikoulun jälkeen, ja heti kun vain oli mahdollista kävin ostamassa ensimmäiset osakkeet. Sijoittamisessa olen ja tulen vielä pitkään olemaan aloittelija. Oma sijoitusosaamiseni on nyt sijoitusblogien, yhden sijoituaiheisen kirjan ja 5kk omakohtaisen sijoittamisen pohjalla. Varallisuuden kasvattamisessa yksi tärkeimmistä tekijöistä on korkoa korolle-efekti, joka nuoresta iästäni johtuen ehtii tehdä työtä onnekseni pitkään. 

Blogiin ajattelin päivitellä  kaikki talouteeni liittyvät seikat. Menot, tulot ja varallisuuden kasvun, tarkoin luvuin kaikki tottakai. Niistä lisää tulevissa kirjoituksissa. Tavoitteenani on saavuttaa tila, jossa osinkoja kertyy yhä kasvavissa määrin, ja että ne lopulta kattavat kaikki kulut ja enemmänkin. Pidemmittä puheita tervetuloa seuraamaan matkaani kohti taloudellista riippumattomuutta! Ps. hyvää äitienpäivää kaikille äideille :)


6 kommenttia:

 1. Onneksi olkoon. Olet huomattavasti aikaisemmin liikkeellä, kuin allekirjoittanut. Kolmekymppisenä eläkkeelle? :)

  Muista, että sijoittavia opiskelijoita vihataan Suomessa. Suosittelen tässä vaiheessa sijoitusinstumentteja, jotka eivät tuo kassavirtaa (kasvuosuusrahastot/ETF:t). Eikä kannata myydä. Muuten tulee rankkua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos! :) Toivotaan että tällä kertaa aikainen lintu madon nappaa :) Mahdollisimman aikaisin olis tottakai tarkoitus päästä eläkkeelle, saa nähdä missä vaiheessa mahdollista.

   Ja juu sen olen huomannut, että sijoittavia opiskelijoita kärjistetysti syrjitään nykyisessä järjestelmässä, ei voi vähentää myyntitappiota tuloista jne. Toivottavasti tähän asiaan saadaan joskus vielä oikeus, ihan tuleviakin sukupolvia ajatellen :)

   Poista
 2. Hei! Mukava kuulla, että joku muukin on samankaltaisessa tilanteessa kuin itse. Olen myös 18v (abi tosin) ja nordnetissä arvo-osuustilin avasin vissiin viikko 18v-synttäreiden jälkeen. Tulee varmasti mielenkiintoista luettavaa ja aion lueskella aina kun vaan ehtii. Tsemppiä sijoittajan urallesi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Onpas kiva kuulla että muitakin aikasin hereillä olevia löytyy :) Toivottavasti onnistun pitämään blogitekstit kiinnostavina ja antamaan jonkun näköistä inspiraatiota. Kiitos ja tsemppiä sulle myös! :)

   Poista
 3. Seurantaan menee itsellänikin ehdottomasti mukavaaa että uusia nuoria kiinnostuu aiheesta ja omasta taloudesta.
  Hieman aikaisemmin olet liikkeellä, itse aloitin 22-vuotiaana.
  Nyt vain jäädään odottelemaan koska kuullaan seuraavaa :)

  VastaaPoista
 4. Hienoa, että nuoria sijoittajan alkuja löytyy :) Itse olen ollut kiinnostunut taloudesta ja sijoittamisesta jo kauan, toivottavasti saadaan muitakin innostumaan tutustumaan tähän sijoittamisen ihmeelliseen maailmaan.
  Seuraavan blogipostaus tulee jo tänään tai sitten huomenna :)

  VastaaPoista