maanantai 23. joulukuuta 2019

Kolme vuotta sijoittamista takana - Miltä osakesalkku näyttää nykyään ja millaista tuottoa on tullut?

Uudenvuodenpäivänä tulee kuluneeksi tasan kolme vuotta siitä, kun avasin osakesalkkuni Nordnetissä. Kolmeen vuoteen on mahtunut paljon ylä- ja alamäkiä, mutta lopputulokseen voi olla tyytyväinen. Sijoittamista aloittaessani moni varoitteli lähiaikoina tulevasta pörssiromahduksesta. Olisi jäänyt paljon tuottoja saamatta, jos olisin silloin jäänyt odottelemaan romahdusta. Toki se romahdus sieltä varmasti vielä joskus tulee, mutta en näe järkeväksi olla täysin pois markkinoilta sen takia. Svea ekonomin säästötilille olen kuitenkin kerännyt jonkinnäköistä käteiskassaa, siellä on nyt n. 22 000€ kasvamassa korkoa ja odottelemassa sitä romahdusta.

Suurimman osan lähitulevaisuuden ostoista tulen todennäköisesti tekemään osakesäästötilille. Avasin osakesäästötilin  Nordnetin sijasta Nordeaan. Olen ollut Nordnettiin ihan tyytyväinen, mutta Nordea on kotimaisten osakkeiden kohdalla huomattavasti halvempi. En nähnyt ainuttakaan syytä avata tiliä Nordnettiin. Toki Nordealla joutuu maksamaan säilytyskustannuksia 1,95€/kk, mutta vain jos ei käy kauppaa koko kvartaalin aikana laisinkaan. Ja sehän ei yhden prosentin kulukatolla tule olemaan ongelma!

Tältä osakesalkkuni näyttää nykyään:

Tässä vertailun vuoksi elokuussa 2017 saavutettu 15 000€:n salkku:

Ihan mukavaa kehitystä tullut parissa vuodessa, voin olla tyytyväinen. Salkun tuotto kuvaajana:


Myyntejä en ole kovin montaa tehnyt sijoitusurani aikana. Kolmeen vuoteen mahtuu viisi myyntiä:
 - Helmikuussa 2017 myin omistukseni Ovarosta (OVARO) kurssilla 4,51€
 - Marraskuussa 2018 myin omistukseni Ocean yieldistä (OCY) kurssilla 64,60NOK
 - Elokuussa 2019 myin omistukseni Fellow financesta (FELLOW) kurssilla 4,77€
 - Lokakuussa 2019 myin osan omistuksestani Nokiasta (NOKIA) kurssilla 3,4665€
 - Lokakuussa 2019 myin omistuksen DNA:sta (DNA) kurssilla 20,90€

Myynnit ovat osuneet ihan hyvään kohtaan, ainakin tällaiselle amatöörille :D. Toki lähes jokaisen kohdalla tuli tehtyä pientä tappiota, mutta sellaista se sijoittaminen välillä on.

DNA oli itseasiassa ensimmäinen osakeostoni, ostin sen 2.1.2017 kurssilla 10,18€ ja myin sen nyt lokakuussa julkisessa ostotarjouksessa tuplahinnalla. DNA listautui pörssiin loppuvuodesta 2016, kurssi oli pysynyt kympin paikkeilla, mutta alkoi lähes heti ostoni jälkeen nousemaan, eikä sijoitus tainnut ikinä käydä tappiolla. Siinä oli kunnon moukan tuuria! :D
Harmikseni myös Hoivatiloista on tehty ostotarjous, joka nyt korotetulla ostohinnalla tulee mitä todennäköisemmin menemään läpi. Tulen todennäköisesti myymään omistukseni Hoivatiloista tällä korotetulla hinnalla, vaikka kyllähän Hoivatiloissa olisi ollut potentiaali pidempiaikaiseenkin holdailuun.

Olen Nordnetin tililleni tallettanut yhteensä 38 241€ ja olen nostanut sieltä 6 834€. Näin ollen siellä on yhteensä 31 407€ talletuksiani.
Tällä hetkellä salkun markkina-arvo on 41 744€ ja tilillä käytettävissä 91,01€. Tämä tekee yhteensä 41 835€.
Täten olen tehnyt kolmessa vuodessa voittoa 10 428€. Ihan jees.

Bonuksena veilä rahasto- ja ETF-salkkuni, jonne sijoitan vain kuukausisäästämisellä:


Tämän salkun avasin elokuussa 2017 ja sillä tullut tehtyä voittoa 1 098,85€

Olen siis saanut tuottoa kolmessa vuodessa sijoituksillani yhteensä 11 526,85€, eli 28,97%. Toki koko sijoitusurani ajan ollut vahva nousumarkkina, mutta hommaan lähdetty aivan amatöörinä, joten voin olla tyytyväinen.

Mukavaa joulua ja tuottoisaa vuotta 2020 jokaiselle! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti