sunnuntai 28. toukokuuta 2017

Tällä strategialla kohti taloudellista riippumattomuutta!

Tänä vuonna astui voimaan eläkeuudistus ja eläkeikärajat alkavat nousta vaiheittain. Eläkeikälaskurin mukaan minun alin mahdollisuus eläkkeelle olisi 68 vuotiaana. Ei kovin hääppöiseltä kuulosta, jos pitää töissä käydä vasten tahtoaan. Syy, miksi tavoittelenkin taloudellista riippumattomuutta on valinnanvapaus. Voi tehdä mitä ikinä haluaa, ja töissäkään ei sen palkan takia tarvitse juosta. Jos joskus taloudellisen riippumattomuuden saavutan, en usko että töitä kokonaan lopetan kuitenkaan. Saa kyllä nähdä, onko taloudellisen riippumattomuuden saavutettua enää samaa mieltä :D.


Sijoitushorisonttini on yli 40 vuotta, ja 40 vuodenkin päästä olen "vasta" 58 vuotias. Pitkä sijoitushorisontti mahdollistaa korkoa korolle-efektin ja toivotaan, että se puolestani alkaakin tehdä yhä enemmän töitä. Osakkeita ostan lähinnä Pohjoismaista ja Yhdysvalloista. Rapakon taakse sijoittaminen on kallista, mutta mielekästä, sillä suurin osa yhtiöistä maksaa osingot vähintään kvartaaleittain. Pitkällä aikavälillä välityspalkkiot voivat syödä suurenkin osan tuotoista ja olenkin miettinyt Nordnetin vaihtamista Nordeaan, ainakin USA-osakkeiden suhteen (1% välityspalkkiot). Toisaalta tähän samaan pääsen aina 1 500€ kertaostoilla Nordnetissa. Lisäksi Nordeassa ei kaikille ole käsittääkseni mahdollisuuksia avata valuuttatiliä, joten osinkojen kilahtaessa tilille menee aina valuutanvaihtokulu. Mulla on huomenna Nordeassa verkkotapaaminen ja ajattelinkin siinä hieman kysyä valuuttatileistä ja yleisesti Nordeaan keskittämisen eduista.

Taloudellisen riippumattomuuden tavoitteluun käytän hyvin yksinkertaista ja aika yleistä strategiaa; osinkostrategiaa. Tavoitteeni on kasvattaa osinkoja vuosi vuodelta, niin että ne lopulta kattavat kaikki kuluni. Tähän en kuitenkaan aio sijoittamista lopettaa, vaan kasvattaa varallisuutta niin paljon kuin vain ehdin :) Mielestäni osingot ovat minulle mielekkäin tapa, jolla haluan taloudellisen riippumattomuuden saavuttaa. Osingot ovat kuin palkka, joka tasaisin väliajoin kilahtaa tilille, paitsi ettei niiden eteen tarvitse mitään kuitenkaan tehdä. Blogin puolelle tulen tulevaisuudessa päivittelemään osinkojen kasvua, niin että niitä on jokaisen helppo seurata.

Osakkeita ostan kahdesta kategoriasta; osakkeita, joilla on korkea osinkotuotto ja osakkeita, jotka ovat kasvattaneet ja todennäköisesti tulevat kasvattamaan osinkojaan vuosi vuodelta. Tällä tavoin pyrin maksimoimaan tuotot. En kovin perusteellista ythiötarkastelua ole tähän mennessä tehnyt ja siihen onkin tarkoitus tulevaisuudessa panostaa, varsinkin tämän blogin avulla. Tulen kirjoittamaan kaikista ostoistani perustellen miksi juuri kyseiset osakkeet ostin. Osingot sijoitan aina uudelleen osakkeisiin. Tällä hetkellä tavoitteni on ostaa vähintään joka toinen kuukausi osakkeita ainakin 1 000€:lla ja tätä summaa pyrin joka vuosi hieman korottamaan; kasvavathan ne osinkotulot koko ajan. Olisi kyllä hienoa, jos ennen 40 ikävuotta osinkoja kilahtelisi tilille yli 1 000€/kk. Tähän uskon pääseväni, kunhan teen onnistuneita sijoituksia, säästän ja sijoitan tarpeeksi.

Rahastot tai ETF:t eivät kuulu sijoitussuunnitelmaani. Tämänhetkisillä tietotaidoillani nämä saattaisivat tuoda parhaan tuoton, mutta yksinkertaisesti ne ovat mielestäni tylsiä. Viputuotteisiin en ole vielä tutustunutkaan, mutta jos sitä uhkapeliä haluan pelata menen lähimpään kauppaan ja täytän lottolapun. :D Sijoituslainaa olen päättänyt olla ottamatta siihen asti, kunnes olen vakituisesti töissä ja omistan asunnon, jossa asua :)

Yhteenveto: Tavoitteeni on kasvattaa osinkoja jatkuvasti. Tähän tavoitteeseeni pyrin ostamalla ja holdaamalla osakkeita yhtiöistä, jotka maksavat suurta osinkoa ostohetkellä tai jotka kasvattavat osinkoaan vuosi vuodelta. Tällä hetkellä ja viellä lähitulevaisuudessa teen tämän kaiken velattomasti :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti