maanantai 6. marraskuuta 2017

Sijoitusvarallisuuteni koostumus

Hei! Tajusin vasta äskön, etten ole oikeastaan avannut sijoitusvarallisuuteni koostumusta blogin puolella. Mielestäni tämä on aika iso puute ja tästä eteenpäin aionkin avata sijoitusvarallisuuteni ja siinä tapahtuneet muutokset aina kuukausikatsauksen yhteydessä.

Sijoitusvarallisuuteni on jakautunut viiteen eri osaan: osakkeet, rahastot, ETF:t, s-osuudet ja ASP-tili. Asp:n lasken sijoitukseksi, sillä sieltä en pysty rahojani nostamaan, vaan ne ovat sielä ensiasunnon ostoon asti. Tämä tulee tapahtumaan vasta joskus noin 10 vuoden päästä.


Nordean rahaston osuus sijoitusvarallisuudesta ei ole enää kovin suuri, aloittaessani sen osuus oli 100%. Se on ollut pesämunani vanhemmiltani elämää varten. Alussa osuuksia oli 25k€:n edestä.  Tässä kohtaa, hieman asiasta poiketen, haluan muistuttaa jokaista vanhempaa; pitkäjänteisellä säästämisellä ja sijoittamisella voi saada lapselleen mukavan pesämunan. Vanhempani ansaitsevat aikalailla keskitasoisesti. Äitini on opettaja ja isäni ajaa kuorma-autoa, eli eivät ole mitään toimitusjohtajia vaan ihan perus duunissa.

Nordnetin osakkeet olen ostanut tämän vuoden aikana. Ensimmäiset, DNA:n osakkeet, ostin heti seuraavana päivänä siitä kun täytin 18😂. Pörssi oli meinaan silloin kiinni, kun 18 vuotta tuli tarkalleen täyteen ;D On ollut osakkeiden kohdalla ostonappi herkässä ja niitä onkin tullut ostettua kolminkertaisella summalla vähimmäisvaatimukseen nähden.. Mutta kun olis kaikkea kivaa osteltavaa ja Nordnetissä ei viitsi suurehkojen välityspalkkioiden vuoksi pikkukauppoja tehdä. ETF:iä ja superrahastoja olen ostanut kuukausisäästämisen kautta Nordnetissä nyt muutaman kuukauden ja on muuten hyvä palvelu tuo kk-säästö. Saa mukavasti ilman välityspalkkioita kunnon hajautuksen hyviin kohteisiin.

S-osuudet ovat mielestäni oikeasti hyvä sijoitus. Noin 9% vuosittainen tuotto, ilman suurempaa riskiä. Tuovat myös mukavaa hajautusta kaiken lisäksi.

ASP-tili on myös mukava sijoitus; varma 1% vuosittainen tuotto ja 4% lisäkorko viidelle ensimmäiselle vuodelle eli oikeasti hyvin, sillä riskiä ei oikeastaan ole ollenkaan. Lisäksi ASP-lainalle saa käsittääkseni paremmat ehdot kuin normaalille, valtio maksaa osan koroista, jos korot ovat tarpeeksi korkealla. Tällä hetkellä tuo korkotuki tuntuu hieman turhalta, mutta 10 vuoden päästä korot voivat olla vaikka mitä. Mutta pidemmiltä puheitta, tässä sijoitusvarallisuuteni koostumus:Tästä onkin sitten hyvä jatkaa ja kasvatella sijoitusvarallisuutta :)3 kommenttia:

 1. ASP-tili on kyllä ehkä yksi parhaista sijoituksista ikinä! Itse olin ostamassa asuntoa ennen vaimokkeeni ASP-tilin kriteerien täyttymistä ja silloin olisimme tarvinneet yli 40k edestä pääomia (tämän takauksen olisi saanut ostettua Danskelta ja S-pankilta), että olisimme saaneet lainan. Lisäksi marginaalit olivat alimmillaan 1.2 % nurkilla. ASP-tilin kriteereiden täytyttyä vaimokkeeni osalta saimme marginaaliksi 0.85 % ja tilillä olevat varat riittivät asunnon ostoon. Ja tosiaan valtio takaa ensimmäiset 10 lainavuotta korkojen noustessa yli 3.8 %.

  Pitäisi itsekin hankkia S-osuuksia! Kun vain saisi aikaiseksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeps, olen kyllä tyytyväinen tuohon asp:iin, vaikka suurin osa hyödyistä realisoituu vasta ensiasuntoa ostettaessa. Kannattaa hei noita s-osuuksia ostaa enne vuodenvaihdetta, sillä osuuskuntien korot maksetaan edellisen vuoden jäsenten mukaan! Korko on yhteensä tuolle 1400€:n sijoitukselle n. 9%,eli todella hyvä, suosittelen!

   Poista
  2. Pakko laittaa veronpalautukset sitten osuuskuntiin! :) Kiitos vinkistä!

   Poista