perjantai 24. marraskuuta 2017

Lopppuvuoden näkymät & mahdollisia ostokohteita

Nyt ollaan tekemisissä positiivisen ongelman kanssa! Olis meinaan niin paljon kohteita, joita tekis mieli ostella! :D Rahat jo pikkasen polttelee käyttötilillä.

Sain justiinsa ASP:lle siirrettyä taas kvartaalin maksimisumman, 3 000€, joten enää ei ole mitään suurempaa "meno"erää lähettyvillä. ASP:lle sain nyt ekan vuoden aikana siirrettyä maksimisumman, 12 000€ ja nyt ensi vuoden alusta jatkan sinne säästämistä minimisummalla, eli 50€/kk.

Ensi kuussa tulee palkan lisäksi verojenpalautukset, joten käyttötilille tulee noin 1 000€ ja kun sielä on ennestään ja reilut 1 500€ niin niillä sais jo muutaman oston tehtyä. Harmi, ettei Nordnetissä viitsi kovin pieniä kauppoja tehdä suurehkojen kaupankäyntikulujen vuoksi. Olis voinut ostaa useamman ja vähän pienemmän position.

Hieman ostohaluja hillitsee salkun tämän hetkinen tappiollisuus ja pelko siitä, että siellä jo olevat ja tulevat rahat vain pienenevät. Parin viimeisen viikon aikana salkku on mennyt reilusti miinukselle, tällä hetkellä noin 730€ tappiota (:D). Vielä viime kuussa salkku oli pari sataa plussalla. Suurin syy tähän on ollut T:n ja OHI:n isohko lasku. Hieman kyllä harmittaa, että alkuvuonna tehdyt ostot ovat miinuksella, vaikka kurssi on noussut hyvin, johtuen valuuttakurssien muutoksista. Hyvänä esimerkkinä on Coca Cola, jota ostin alkuvuodesta. Kurssi on noussut reilut 7,5%, mutta osake on mulla 2,75% miinuksella..


Vaikka kurssi on noussut ihan mukavasti, kokonaistuotto on valuuttakurssien vuoksi tappiollinen.. 


Kaiken kaikkiaan on sijoitusurallani olen nyt muutaman satasen vasta tappiolla. Toki olisi ihan jees jos olisi plussalla, mutta kyllä tästä vielä noustaan! Nämä sijoittamani summat ovat toivottavasti pieniä siihen verrattuna, mitä salkun koko parin kymmenen vuoden päästä on. Osinkoja on tullut tänä vuonna bruttona 556€, eli reilusti yli asettamani 250€:n tavoitteen. Tuo 250€ oli vain hatusta temmattu summa, sillä en osannut yhtään arvioida paljonko osinkotuloja minun on loppupeleissä mahdollista saada. ihan hyvin näin ekaksi vuodeksi :D Ensi vuoden tavoite voisi olla vaikka 1 000€. Pitkän ajan tavoitteeni on kasvattaa osinkotuloja noin 15%/vuosi, mutta tässä alussa niitä on helpompi kasvattaa vähän agressiivisemmin.

Ja sitten niitä kiinnostavia ostokohteita. Olen vasta pintapuolin tutustunut moneen näistä yhtiöistä, joten mitään tarkempaa analyysiä en nyt ala väsäämään. Monella näistä on hyvä ja vakaa osinko, niillä on hyvät kasvunäkymät tai niiden hinta on tällä hetkellä mukavalla tasolla. Toki halpaan hintaan on useimmiten joku syy ja kannattaakin tutustua tarkemmin, miksi yhtiö on yhtäkkiä halventunut. Onko kyseessä tilapäinen droppi vai onko kyseessä putoava puukko :)

Tervesytalo - Hyvät kasvunäkymät
Pihlajalinna - Hyvät kasvunäkymät
Oriola - Hinta tippunut mukavasti, toki ongelmiakin löytyy
Orion - Alhainen hinta, onko vain tilapäistä vai putoava puukko?
Sampo - Erittäin hyvä yhtiö kaikenkaikkiaan, iso ja vakaa osinko
Nokian renkaat- Hyvä ja vakaa yhtiö, mukava osinko

Lisäksi muutama yhtiö rapakon toiselta puolelta, joihin pitää tutustua tarkemmin:

HCP, Johnson & Johnson, McDonald's, Apple ja Amazon.

Monet näistä on noussu tasaisesti vuoden alusta lähtien ja vähän hirvittää nyt lähteä mukaan, jos ostaakin juuri huipulla :D Siinä voi tosin menettää myös monen tulevan vuoden nousun, jos ei lähde mukaan. On tämä sijoittaminen hankalaa :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti