sunnuntai 1. lokakuuta 2017

Kuukausikatsaus; Syyskuu 2017Blogi on viettänyt nyt kuukauden päivät hiljaiseloa, johtuen kiireisestä aikataulusta. Kuukausikatsaukset tulen tänne joka kuukausi kirjoittelemaan, vaikka kuinka kiire olisi. Pitäähän sitä nyt oma taloudellinen tilanne tietää vähintään kuukausittain :) Vähän on harmittanut kun ei oo tänne mitään ehtinyt päivittelemään, mutta nyt pitäisi taas olla paremmin aikaa kun syksyn kirjoituksetkin on saatu pois alta :). Kirjoitukset menivät hyvin ja alustavien pisteiden perusteella tulos on siinä E:n ja L:n välimaastossa. Alustavien pisteiden ja viimeisten vuosien perusteella E sieltä todennäköisemmin tulee, mutta se sallittakoon. Olihan tässä kirjoitusten lähettyvillä kaikennäköistä, pari muuttoa ja ero :D.
Pidän kirjaa rahaliikenteestäni ja kirjoittelen ne kerran kuukaudessa myös tänne blogin puolelle. Samalla itsekin perehtyy tarkemmin siihen, mihin kaikkeen sitä rahaa saakaan laitettua. Tuloista huomioin vain nettotulot. Kuukausittain lasken myös koko varallisuuteni, jotta sen paisumista on helpompi seurata :)
Nettotulot: 1 531,06€
Menot: 120,50€
Säästöön/sijoittamiseen: 1 410,56€
Tuloista säästöön jäi: 92,1%
Passiiviset tulot* kattoivat menoista: 19,3%

* = passiiviset tulot tässä kuussa muodostuivat osingoista ja pankkitilin korosta. Huom! Passiivisia tuloja laskiessa käytän kotimaisista osingoista nettosummaa ja ulkomaisista osingoista summaa, josta on vähennetty lähdevero, muttei vielä Suomeen maksettavaa pääomaveroa! 

Tulot: 1 531,06€

Ansiotulot: 697,50€
Osingot: 23,05€
Myyntivoitto: 0,00€
Lisätulot: 540,45€

Lisätulot koostuvat mm. pullojen palautuksista, uhkapelaamisen tuloista, sekä saaduista lahjoista.

Tulot olivat näin syyskuussa ihan sitä normaalia tasoa. Pikkasen tuloja nosti opintoraha, jota sain syyskuussa vielä 250€, mutta joudun tämän maksamaan takaisin Kelalle lähitulevaisuudessa. Osinkoja tuli Targetilta ja Realty incomelta.

Menot 120,50€

Ruoka 0,45€
 - Herkut 0,45€
Liikkuminen 33€
 - Bussi 33€
Vapaa-aika 72,10€
 - Baari 72,10€
Sijoittaminen 5,10€
 - Valuutanvaihto 0,10€
 - Välityspalkkiot 5€
Koulujutut 9,85€
 - Muut 9,85€


Menot eivät kovin kummoiset olleet tässä kuussa. Pienellä tuli pärjättyä, vaikka "pakollisia" oli menoista vain häviävän pieni osa :D Viihteelle tuli laitettua eniten rahaa, mutta onhan se helvetin hauskaa nyt kun voi vapaasti pitää hauskaa :D. Joka viikonloppu tuli käytyä viihteellä, mutta ei sinne mitään älyttömiä summia mennyt sentään. Säästö-% sain kuitenkin pidettyä hyvällä tasolla, joten mikäpäs siinä :)

Sijoitukset

Syyskuussa alkoi mulla Nordnetissä kuukausisäästäminen! Eli tästä eteenpäin joka kuun 5. päivä salkkuuni pujahtaa kk-säästösopimuksen mukaan 2kpl EUNL:ää ja IS3N:ää ja jokaista superrahastoa 25€:n edestä. Kk-säästösumma on tällöin noin 230€. Tämä on ikäänkuin varasuunnitelma sen varalle, että tulee ostettua vääriä osakkeita väärään aikaan :D Jos osakevalinnat epäonnistuvat, on ainakin osa sijoituksissa kiinni tällaisissa tuotteissa, joilla saa markkinan keskituoton.
Ostoja syyskuussa oli yksi, ostin Nordeaa 75kpl kurssiin 10,88€. Oston tein sen jälkeen, kun Nordea kertoi muuttavansa Suomeen. Kurssi lähti loivaan laskuun ja näin ihan hyvän ostopaikan, sillä se on Nordealle kuitenkin oikeasti aika hyvä homma muuttaa Suomeen. Osallistuin myös ensimmäistä kertaa listautumisantiins syyskuussa! Merkkasin Titaniumia minimimäärän, 150 kappaletta. Saa nähdä, paljonko jää käteen, sillä kuten lähes kaikki listautumisannit lähiaikoinaa, myös tämä ylimerkittiin. Riski on tässä suhteellisen korkea, mutta niin ovat tuotto-odotuksetkin, jos vain kasvu Titaunimilla jatkuu :)

Nettovarallisuus (suluissa muutos viimekuuhun verrattuna)

Likvidit varat = käteinen, säästötili ja käyttötilit
Sijoitettu raha = Asp, Nordnetin osakkeet, rahastot ja ETF:t, Nordean rahasto ja S-osuudet

Likvidit varat: 21.162,66€ (-559,86€)
Sijoitettu raha: 35.319,63€ (+2.304,78€)
Velat: -0€ (-0€)
Kiinteistöt: +0€ (+0€)
Yhteensä: 56.482,29€ (+1.744,92€)

Mukavasti se varallisuus sielä vaan kasvaa :) En malta odottaa, että kasassa on ekat 100k€, sillä eikös se ole se vaikein ;D

Ps. Jos teksti on hieman pomppuileva, menee se pienen krapulan piikkiin :D Oli pakko tehdä tämä tänään kaikesta huolimatta, sillä rakastan kuukasikatsausten tekoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti