maanantai 3. heinäkuuta 2017

Tilannepäivitystä!

Hei! Nyt on saatu vihdoin vuoden kolmas kvartaali käyntiin ja samalla on pikaisen tilannepäivityksen aika! Avasin Bank Norweiganiin säästötilin ja siirsin sinne 17 500€. Oli hyvin turhauttavaa pitää tuota summaa suomalaisten pankkien nollokorko-tileillä. Bank Norweiganin asiakkaaksi päädyin Rikkaan erakon blogikirjoituksen ansiosta :) Blogikirjoitukseen linkki tässä. Nopeasti laskettuna saan Bank Norweiganin säästötilin koron ansiosta noin 306€ enemmän tuloja vuodessa! Eli ei paha ollenkaan :)

Nyt kun Q3 vihdoin alkoi, sain taas mahdollisuuden lisätä ASP-tililleni täyden kvartaalin säästösumman, eli 3 000€. Se oli jo kolmas täysi kvartaali ja jäljellä olisi vielä yksi tänä vuonna. Vielä seuraavan aion laittaa ASP:lle täyden säästösumman, ja ensi vuonna pienennän säästösummaa. En ole vielä päättänyt minkä summan aion kuukausittain siirtää ASP:lle vuodenvaihteen jälkeen. Minimisumma on 50€/kk, jotta 150€/kvartaali tulee täyteen. Todennäköisesti päädyn summaan 50€ ja 250€ välillä :) Kommentteihin voi heittää mielipiteitä ja mieluusti otankin niitä vastaan!

Heinäkuun alkaessa alkaa taas osakkeiden osto :) Tavoitteeseeni olen kirjannut, että ostan joka toinen kuukausi vähintään 1 000€:lla osakkeita. Olen hieman miettinyt ja ostan joko AT&T:tä (T) tai Omega helathcare:a (OHI). Saa nähdä kumpaan päädyn, ja tästäkin otan mielelläni mielipiteitä vastaan :)

4 kommenttia:

 1. Sinulla on asenne kohdallaan ja varmasti pääset taloudellisesti riippumattomaksi, onnea tavoitteisiin ja muista nauttia matkasta!Haluatko avata sijoitusstrategiaasi eli mihin osakkeisiin sijoitat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Niinhän sitä sanotaan, että matka on päämäärää tärkeämpi :D ja pyrin sijoittamaan kahdenlaisiin osakkeisiin;sellaisiin jotka maksavat korkeaa osinkoa (vuodesta toiseen) ja sellaisiin, jotka maksavat maltillisemmin, mutta korottavat osinkoaan jatkuvasti. Katsotaan jos tällä tavalla olis taloudellinen riippumattomuus saavutettavissa. Lisäksi ostan välillä joitain lappuja, jotka eivät strategiaani kuulu, mutta uskon yhtiöön ja että osakkeiden arvo tulee nousemaan reilusti :)

   Poista
 2. Olet varmaan huomannut että nyt heinäkuussa (ja yleensäkin kesällä) muutamat kurssit putoavat hetkellisesti. Tämä ale kannattaa pitää mielessä, koska sen avulla osakkeiden hankintahinta on edullisempi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu oon myös tämän huomannu 😂 Alesta kannattaa tehdä ostoja, oli kyse sitten osakkeista, vaatteista tai makarooneista 😂

   Poista