perjantai 30. kesäkuuta 2017

Kuukausikatsaus, kesäkuu 2017

Nyt on taas paras aika kuukaudesta; kuukausikatsauksen aika! Pidän kirjaa rahaliikenteestäni ja kirjoittelen ne kerran kuukaudessa myös tänne blogin puolelle. Samalla itsekin perehtyy tarkemmin siihen, mihin kaikkeen sitä rahaa saakaan laitettua. Tuloista huomioin vain nettotulot. Kuukausittain lasken myös koko varallisuuteni, jotta sen paisumista on helpompi seurata :)Nettotulot: 2 410,24€
Menot: 223,04€
Säästöön/sijoittamiseen: 2 187,20€
Tuloista säästöön jäi: 90,7%
Passiiviset tulot* kattoivat menoista: 19,1%

* = passiiviset tulot tässä kuussa muodostuivat osingoista ja pankkitilin korosta. Huom! Passiivisia tuloja laskiessa käytän kotimaisista osingoista nettosummaa ja ulkomaisista osingoista summaa, josta on vähennetty lähdevero, muttei vielä Suomeen maksettavaa pääomaveroa! 


Tulot: 2 410,24€

Ansiotulot: 698,41€
Osingot: 41,95€
Myyntivoitto: 1 011,54€
Lisätulot: 658,34€

Lisätulot koostuvat mm. pullojen palautuksista, uhkapelaamisen tuloista, sekä saaduista lahjoista.


Ansiotulot olivat kesäkuussa normaalit. Heinäkuussa ansiotulot tulevat tippumaan selvästi, sillä kesäkuussa mulla on ollu yhteensä 5 työvuoroa koko kuussa.. No ei mitään, pitää vain kuluttaa vähemmän! :) Osinkoja tuli hyvin, osinkoa kesäkuussa maksoivat Nokia, Target Corp. ja Realty Income Corp. Myyntivoittoja kertyi paljon ja suurin osa tuloista koostuikin tässä kuussa myyntivoitoista. Myin rahastoa, joka oli pesämunani ja sen korkeakuluisuuden vuoksi olen päättänyt myydä siitä suurimman osan tämän vuoden aikana. Ajallisen hajautuksen nimissä myyn kuitenkin osuuteni pitkin vuotta. Kesäkuussa lisätuloja tuli todella paljon, sillä koulun loppuessa sain muutamalta sukulaiselta aivan yllättäen hieman taskurahaa loman kunniaksi.

Menot 223,04€

Ruoka 52,59€
 - Herkut 52,59€
Liikkuminen 30,00€
 - Auto 30,00€
Vapaa-aika 128,02€
 - Yleiset 36,12€
 - Uhkapelaaminen 12,05€
 - Ulkomaanmatka 79,85€
Sijoittaminen 12,41€
Ei kategoriaa 0,02€

Suurin kulueräni oli kirkkaasti vapaa-aika. Ulkomailla rahaa kului melkein puolet koko kuun menoista. En siis itse maksanut matkasta itsessään mitään, vaan kävimme perheen kanssa Ranskassa kääntymässä :) Matka oli kerrassaan onnistunut ja siellä sai lomafiiliksen kunnolla päälle ja oli näin todella hyvä loman aloitus. Ranskassa en jaksanut sen tarkemmin menoja eritellä. Vapaa-ajan yleiset-kategorian menot koostuivat lähinnä markkinoista, joissa kävin tyttöystäväni kanssa :) Uhkapelaamiseen meni taas aivan turhaa rahaa, eihän sieltä mitään voittoa tullut. Kunhan summat pysyvät parin kympin alapuolella kuussa niin olen tyytyväinen. 
Bussikorttia en nyt kesänaikana edes maksakkaan, vaan matkat sujuvat kätevästi pyörällä ja tarpeen vaatiessa äitini auto on käytettävissäni. Ihan tavallinen kuukausi, mutta vähän kyllä huolettaa tuo herkkuihin käytetty raha.. :D Yli 50€/kk on mielestäni jo aivan liikaa ja herkkujen osteluun pitääkin kiinnittää huomiota ensi kuussa. Ne lopulta käyvät kalliiksi kukkaron lisäksi terveydelle, vaikka pyrin liikuntaa säännöllisesti harrastamaankin. 

Sijoitusten muutokset

Sijoituksien osalta kesäkuussa tapahtui kolme eri tapahtumaa. Myin (taas) Nordean rahastoani, ostin Tokamnnin osakkeita kurssilla 7,00€ yhteensä 25kpl ja näin hyödyntäen Nordnetin tarjousta pikku kaupoille. Lisäksi ostin S-osuuksia 1 400€ edestä. Näistä kirjoitinkin jo edellisessä postauksessani ja pidän osuuksia hyvänä pörssin ulkopuolisena sijoituksena :)

Nettovarallisuus (suluissa muutos viimekuuhun verrattuna)

Likvidit varat = käteinen, säästötili ja käyttötilit
Sijoitettu raha = Asp, Nordnetin osakkeet, Nordean rahasto ja S-osuudet

Likvidit varat 24.159,33€ (+612€)
Sijoitettu raha 27.274,94€ (+341,99€)
Velat 0€ (+0€)
Yhteensä 51.434,27€ (+953,99€)2 kommenttia:

  1. Jäbän ei tuolla menolla melkein tarvi käydä töissä mun ikäisenä :D

    VastaaPoista