keskiviikko 7. kesäkuuta 2017

Osakevälittäjien pohdiskelua

Olen tällä hetkellä miettimässä osakevälittäjän vaihtoa. Tällä hetkellä kaikki osakkeeni ovat Nordnetissä, mutta olen nyt muutaman päivän pohtinut tämän vaihtoa. Syynä tähän on korkeat kaupankäyntikulut ja keskittäminen. Tällä hetkellä suurin haastaja on halvoissa kaupankäyntikuluissa uusi tulokas, vanha tuttu Nordea.

Mulla on käyttötili ja lähes kaikki raha-asiat Nordeassa. Keskittämällä kaiken Nordeaan saisi avainasiakkaan edut käyttöön ja myöhemmin Premium banking-edut, joiden edellytyksenä on 80 000€ varallisuus. Näin saisi myös kaikki kuukausittaiset pankkimenot minimoitua. Nordealta tullaan soittamaan mulle ensi viikolla sijoittamiseen liittyvistä asioista ja siinä sitten selvitän vielä askarruttavat asiat. Näitä ovat valuuttatilit. Valuuttatili on ehdoton, sillä ilman sitä valuutanvaihtokulut kasvavat pitkässä juoksussa todella suuriksi. Olen kuullut, että joitain hankaluuksia on ilmennyt Nordeassa valuuttatilejä avatessa, mutta se toivottavasti selviää puhelun myötä.

Nordean etu on 1% hintakatto, joka mielestäni on todella hyvä etu. Nordealla on sama hinnoittelu kaikilla markkinoilla, mikä tekeekin Nordeasta selvästi halvemman osakevälittäjän kuin Nordnet, ainakin näillä summilla sijoitettaessa. Samalla Nordeassa olisi helpompi hajauttaa  ulkomaan markkinoille, kun kertaostot voisivat olla pienempiä. Nordean huonona puolena mainittakoon se, että osakekauppojen tuotot ja tappiot pitää itse ilmoittaa verottajalle, toisin kuin Nordnetissä.

Olen valmis maksamaan jonkinnäköisestä turvallisuuden tunteesta, ja hieman näitä nettivälittäjiä tarkkailtuani päätin pysyä niistä erossa. Nordea vai Nordnet -kysymys ratkeaa todennäköisesti ensi viikolla ja siitä kirjoittelenkin sitten tänne. Paras vaihtoehto  saattaa myös olla se, ettei laita kaikkia munia samaan koriin, edes osakevälittäjistä puhuessa, vaan ottaa parhaat edut kummastakin :).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti