keskiviikko 12. heinäkuuta 2017

Ostot: Tokmanni ja AT&T!

Salkussani on blogin aloittamisen jälkeen tapahtunut tasan kaksi hankintaa, ja nyt onkin aika kirjoittaa niistä! Pitäähän salkun muutoksista tänne blogata, kyseessähän on sentään sijoitusblogi.. :D Postaus tulee hieman myöhässä ja tulenkin tulevaisuudessa päivittämään salkun muutokset nopeammin tänne blogin puolelle.


Näin Tokmannin omistajana on harmillista, että tälläiset jonot Tokmanneihin on vain ilmaisten ämpäreiden aikaan.
Elikkä ensimmäinen ostoksistani oli Tokmanni. Ostin Tokmannia pienellä summalla ja hyödynsin samalla Nordnetin pienkauppatarjousta. Näin välityspalkkiot pysyivät maltillisesti alle eurossa.  Mielestäni Tokmannin osakekurssi oli laskenut aivan syyttä niin alas. Toki yhtiöllä on haasteita, mutta sijoittajat ovat mielestäni ylireagoineet, sillä Päivittäistavarakauppa ry:n mukaan koko käyttötavaramarkkina on laskenut -9,4% viime vuodesta ja Tokmanni on pärjännyt tätä paremmin. Toivotaan parasta ja pelätään pahinta :) Tokmannin kurssi on ollut mukavassa nousuusa ja Arvopaperi julkaisi positiivisen artikkelin Tokmannista. En tiedä onko nousu ollut artikkelin ansiota ;D Analyytikkojen mukaan Tokmannin osakkeella on nousupotentiaalia jopa 33,2%. Toivotaan, että Tokmanni nyt sieltä taas nousee :)

Toinen ostoni oli hieman telejätti AT&T:tä. Tarkoituksena oli hankkia varmaa ja hyvää osingonmaksajaa ja -kasvattajaa. AT&T onkin todellinen osinkoaristokraatti, onhan se kasvattanut osinkojaan jo selvästi yli 30 vuotta. Osinkojen kasvu on toki ollut hyvin maltillista, mutta varmaa :) Osinko on hyvä, yli 5%. Lisäksi AT&T tekee tasaista tulosta ja payout ratio on hyvä, noin 70%. Kun on AT&T:tä salkussa, voi nukkua yönsä rauhassa :)

Lisäksi pienimuotoinen ilmoitus! Alan tästä lähtien aina kuukausittain laskemaan sen, paljonko netto-osingot kattoivat kyseisen kuun menoista (ulkomailta tulevista osingoista käytän osingon arvoa, josta on vähennetty vain lähdevero). Loppuvuodesta lasken kuukausien keskiarvon ja näin nähdään missä kohtaa olen saavuttamassa taloudellisessa riippumattomuutta :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti