perjantai 18. toukokuuta 2018

Lukion ohella tienatut ansiotulot


Vihdoinkin! Nyt on tämän kevään lukemiset luettu, kokeet tehty ja onkin aika siirtyä kesäloman viettoon. Lääketieteellisen pääsykoe oli muutama päivä sitten, ja todennäköisesti joudun pitämään välivuoden ensi vuonna. Asia selviää kesäkuun aikana. Tottakai toivon, että pääsisin heti ensimmäisellä opiskelemaan, mutta ei se välivuosi pahaakaan tekisi ja olisi ainakin koko vuosi aikaa valmistautua uudelleen pääsykokeeseen ja tehdä töitä siinä ohella. Siinä on myös paremmin aikaa kirjoitella tännekin :)
Tänään tulivat myös ylioppilaskirjoitusten tulokset ja olin kyllä aivan ällikällä lyöty! Sain englannista ja matematiikasta arvosanan paremman mitä uskalsin edes toivoa, kun niissä oli tänä vuonna niin alhaiset pisterajat johtuen kokeiden vaikeudesta. Ylioppilaskirjoitukset ovat menneet itsellä ihan hyvin, aikalailla E:n paperit tulossa. Englannista M, biologiasta L ja matematiikasta, kemiasta, äidinkielestä ja fysiikasta E.

Nyt kun lukio on suoritettu kokonaan, voin vihdoin laskea paljonko lukion ohella tulikaan tienattua. Työt aloitin lukion ensimmäisen vuoden keväällä, Maaliskuussa 2016. Palkkaa on kertynyt nyt siis 26 kuukaudelta, yhteensä nettona 18 141,60€! Näin ollen kuukaudessa tuli keskimäärin tehtyä töitä 697,75€:n edestä! Ei huono laisinkaan. Mukaan on mahtunut rankkoja ajanjaksoja, kun on pitänyt lukea kirjoituksiin, käydä töissä ja hoitaa muutkin kouluhommat, mutta kyllä tässä tilanteessa voin sanoa, että oli se kaiken raatamisen arvoista!

Lukion sujui ihan kiitettävästi, vaikka töitä ohella tulikin tehtyä. Eteenkin kemiasta olisin todennäköisesti saanut yhden arvosanan paremman, jos töitä ei olisi ollut, mutta ei tätäkään tulosta kyllä huonoksi voi sanoa!

Opiskelua en kyllä suosittele vetämään penkin alle töiden takia, vaikka töitä tekemällä rahaa saakin. Kannattaa ajatella pidemmällä tähtäimellä, eikä vain kuukautta eteenpäin; kovalla opiskelulla pääsee todennäköisemmin hyvä palkkaiseen työhön, eikä silloin tuollaiset pikkurahat mitään enää merkitse. Itselle töiden teko lukion ohella sujui mainiosti, sillä olen hyvä koulussa ja nopea oppimaan. Muussa tilanteessa töiden tekoa koulun ohella en kyllä suosittele.

Harmillisesti vasta nytten tajuan, kuinka arvokasta opettajien opetus koulussa oikeasti on! Valmennuskurssini maksoi 1200€ ja sisälsi 120 opetustuntia. Se tekee yhteensä 10€/tunti. Opettajat olivat itse lääketieteen opiskelijoita, eli heillä ei edes ollut minkäänlaista koulutusta opettajaksi, toisin kuin peruskoulun/toisen asteen/yliopiston opettajilla! Puhutaan siis useista kympeistä, ellei satasista, kun mietitään ilmaisen koulutuksen arvoa per tunti! Ilmainen koulutus on sinäänsä huono, ettei sen arvoa oikeasti ymmärrä. Jos olisin tajunnut tämän aikaisemmin, tuskin olisin käyttänyt niin useaa tuntia kännykän räpläykseen koulussa :D Jos siis olet vielä opiskelemassa, suosittelen oppituntien ajaksi poistamaan häiriötekijät ja keskittymään opetukseen, se on oikeasti todella arvokasta ja siinä luot pohjan omalle tulevaisuudellesi!

Oli mukava taas pitkästä aikaa ehtiä kirjoittelemaan tännekkin, nyt ehdin taas päivittämään blogia hieman useammin. Mukavia ja kesäisiä päivä jokaiselle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti