lauantai 16. toukokuuta 2020

Sain opiskelupaikan lääkiksestä!

Vihdoinkin! Kahden vuoden pääsykoerutistuksen jälkeen sain opiskelupaikan! On kyllä tullut tehtyä hommia tämän paikan eteen. Viimeisen seitsemän kuukauden aikana olen lukenut ja laskenut biologiaa, fysiikkaa ja kemiaa yhteensä 640 tuntia.

Pisteeni riittivät todistusvalinnassa Kuopion lääketieteelliseen, ja Turun lääkikseen olen 6. varasijalla. Lisäksi pääsykoe on ensi viikolla, joten vielä on hyvät mahdollisuudet päästä Turkuunkin. Itse olen todella tyytyväinen jo tähän tulokseen. Eipä sillä niin väliä ole missä kaupungissa opiskelut suorittaa, kun sama lopputulos tulee joka tapauksessa. Toki Turkuun pääseminen olisi muuttamisen kannalta helpompi ja täällä olisi työpaikka valmiina, mutta toisaalta olishan se kiva nähdä vähän muutakin maailmaa.

Vaikka todistusvalintaa kasvatettiin 75 prosenttiin, eivät rajat olleet todellakaan alhaiset. Turkuun vaadittiin fysiikasta, kemiasta, biologiasta, pitkästä matematiikasta, äidinkielestä ja pitkästä kielestä LLLEEE-kombo. Kuopioon riitti samoista aineista LLEEEE, ja sehän riitti jo hyvin minulle.

Nyt voin rauhallisin ja stressittömin mielin käydä intin ja viettää vielä yhden välivuoden tähän putkeen. Uskon, että on järkevämpi ja mukavampi suorittaa asevelvollisuus ennen opintoja. Onpahan se sitten pois alta ja sen jälkeen voi rauhassa keskittyä opintoihin :)

Edit. (5.6.) Tulikin pieni muutos suunnitelmiin ja päätinkin aloittaa koulun heti syksyllä. Näin ollen käyn armeijan todennäköisesti vasta valmistumisen jälkeen, jolloin lääkintä-RUK on mahdollista suorittaa. 

13 kommenttia:

 1. Miksei lääkintä-RUK?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä pitäisi käydä koulu ennen inttiä, mutta itse käyn mieluummin intin eka pois alta. :)

   Poista
 2. Onnea! Täytyy myöntää, että olen hieman kateellinen. Itse olin liian vanha aloittamaan hakurumbaa, kun vihdoin tajusin että kouluun pääsemisessä on eniten kyse kovasta työstä, eikä "rahkeista" tai muusta syntymälahjana saaduista ominaisuuksista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Juu kyllä se oma työ eniten ratkaisee, harva ilman kirjojen pänttäämistä pääsee ainakaan hakupainealoille. En tiedä minkä ikäinen olet, mutta esim. lääkiksessä aloittaa käsittääkseni jonkun verran vähän vanhempaakin porukkaa, yksittäisiä 30-40-vuotiaita taitaa aloittaa lähes joka lukuvuosi.

   Poista
  2. Tiedän että lääkiksessä aloittaa myös reilusti minua vanhempia. Itellä ikää "vasta" 29v. Omalla kohdalla hakeminen tarkoittaisi ylioppilastodistuksen arvosanojen parantamista, eli hakurumbaan menee yli vuosi. Tässä elämäntilanteessa ei ole mahdollista, asuntolaina ym. Jossain vaiheessa ehkä, katsotaan ja toivotaan.

   Poista